5 Şubat 2015 Perşembe

Limonlu Muhallebili Turta


HAMURU İÇİN 100 gr. tereyağı oda sıcaklığında 1 ad. yumurta 1 ad. limon kabuğu rendesi 0,5 su bardağı toz şeker (yarım su bardağı) 2,5 su bardağı un Yapılışı; Tüm malzeme yoğurulur, yoğurulan hamurun üçte ikisi yağlanan kelepçeli kalıbın taban ve kenarlara yayılarak buzdolabına konur. Bu arada limon muhallebisi hazırlanır. Malzemesi; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 1 ad. limon suyu 1 ad limon kabuğu rendesi 200 gr. labne peyniri 3 çorba kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı bal 1 su bardağı file fındık (veya cornflex) yapılışı; malzemeler çırpılarak pişirilir muhallebi kıvamına gelince limon kabuğunun rendesi eklenir soğumaya bırakılır. soğuyunca mikserle çırpılarak labne peyniri ve bir limonun suyu eklenerek çırpmaya devam edilir.. çırpılan muhallebi dolaptan alınan kalıbın üstüne dökülür ayırdığımız hamur merdaneyle kalıp ebadında açılarak muhallebinin üstü kapanır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.. kızarmasına 10 dakika kala fırından çıkararak üzerine bir yemek kaşığı balla karıştırılmış bir su bardağı file badem yayılır ve bademler kızarana kadar pişirilir... 10 saat buzdolabında bekletilen pasta üzerine pudra şekeri serpilerek servise hazır hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder