3 Mart 2015 Salı

Zerzevatlı Lahm-ı Sini


Malzemeler:
1 kg. Dana Kıyma
Kıymanın harcı için;
1 Baş kırmızı biber (kapya)
1 Baş soğan
5 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı pul biber
Zerzevatı için;
5-6 Baş soğan
2 Patates
4-5 Ad. Biber
4 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;
Kıymanın harcı için, soğan sarımsak maydanoz ve biber rondoda çekilir.  Kıymaya baharatlar ve rondodan çıkan harç eklenerek iyice yoğrulur. Kıyma dinlenirken 4-5 baş soğan yarım ay şeklinde piyazlık doğranarak iki yemek kaşığı domates salçasıyla harmanlanır ve tepsinin tabanına serilir. Kıyma avuç içinde yassılaştırılarak soğanların üstü örtülür. tüm tepsi kaplanınca güzelce bastırılır.  Kıymanın üstüne Halka şeklinde doğradığımız patatesler biberler dizilir. Kalan iki yemek kaşığı salça bir su bardağı suda eritilerek etin üstüne dökülür. Bir yemek kaşığı tereyağı etin üstüne konur ve önceden ikiyüz derecede ısıtılmış fırında bir saat pişirilir...
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder